We're back!

Publicerat på FamilyLinks Facebooksida
30 juni 2019

 
65615315_2430826790508041_1647275062169960448_n.jpg

FamilyLink och Jocce är tillbaka i Visby! För ett år sedan lanserades vår app Jocce i anslutning till Almedalsveckan. En app som är utvecklad för att förenkla kommunikation och samordning av insatser kring personer som lever med kroniska sjukdomar och funktionsnedsättningar. Sedan dess har Jocce beskrivits i media med orden: ”Tryggt, enkelt, smart” och även kallats för ”Sveriges första anhörig-app”. 

Fler upptäcker Jocce
Jocce har under året som gått testats i flera omsorgsverksamheter. Nyligen fattade vårdföretaget Tiohundra i Norrtälje beslutet att erbjuda Jocce-appen till alla sina hemtjänstkunder med demensdiagnos. Jocce används för närvarande också i Värmland där regionen ingår i ett EU-projekt som syftar till att hitta nya lösningar för gruppen anhöriga. Och vi på FamilyLink är stolta över att ytterligare kommuner har hört av sig de senaste månaderna och uttryckt sin önskan om att lära känna Jocce.

Vinster för alla
För Jocce funkar verkligen. Användarenkäter visar att anhöriga upplever att de får (mer) information om läget hos deras närstående när omsorgsutföraren använder Jocce, och att den informationen är efterlängtad. Utvärderingar från Jocce-projekt visar att antalet inkommande ”oroliga” samtal till utföraren minskar när personalen håller anhöriga informerade via appen. En annan effekt av den ökade informationsdelningen – och det synliggjorda arbetet som vård- och omsorgspersonal utför – är att många anhöriga får en mer positiv bild av personalens insatser.

Om detta och mycket mer kan vi berätta för dem som är i Visby denna vecka. Vi håller till innanför murarna på en blommande bakgård 1 - 3 juli, ring och boka ett möte med oss på FamilyLink :)

Charlotte Schröder
0734-14 81 91


 
Elsa Schröder